فایل شاپ

فروش مقاله،تحقیقات و پروژه های دانشجویی،دانلود مقالات ترجمه شده،پاورپوینت

فایل شاپ

فروش مقاله،تحقیقات و پروژه های دانشجویی،دانلود مقالات ترجمه شده،پاورپوینت

تحقیق در مورد موزه 35 ص

دانلود فایل تحقیق در مورد موزه 35 صفحه قابل ویرایش در قالب Word
دسته بندی صنایع دستی
فرمت فایل doc
حجم فایل 26 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 35
تحقیق در مورد موزه 35 ص

فروشنده فایل

کد کاربری 19487

توضیحات :

دانلود فایل تحقیق در مورد موزه 35 صفحه قابل ویرایش در قالب Word.

بخشی از متن :

فصل اول:
شناخت کلی تاریخچه موزه در جهان و ایران وانواع موزه ها
تعریف و تاریخچه پیدایش موزه
الف) تعریف موزه
ریشه واژه موزه از لغت یونانی «موزین» (Mousein) به معنای مقر زندگی موزه (Mouse) الهه هنر و صنایع در اساطیر یونان باستان اقتباس شده است. و در زبان انگلیسی تلفظ میوزه یم (Museum) و در زبان فرانسه موزه (MUSEE) را به خود گرفته است.
در حوالی دهه 1290 هـ.ق. تلفظ فرانسه «موزه» به زبان فارسی نیز راه یافت. پیشینه آن باز می گردد به سفر های ناصر الدین شاه قاجار به اروپا ودیدن موزه های آن دیار و تصمیم او به ایجاد مشابه آن دارگ سلطنتی تهران وانتخاب نام «موزه» برای آن.
اکنون هزاران مؤسسه با نام موزه در سراسر جهان ومتجاوز از صد موزه در ایران عهده دار اشاعه فرهنگ جوامع مختلف می باشند.
ایکوم شورای بین المللی موزه وابسته به سازمان فرهنگی، علمی وتربیتی سازمان ملل متحد یونسکو در بند 3 و 14 اساسنامه خود که جامعترین تعریف موزه است، چنین می گوید:
« موزه مؤسسه است دائمی و بدون هدف مادی که درهای آن بر روی همگان گشوده است و در خدمت جامعه و پیشرفت آن فعالیت می کند.هدف موزه ها تحقیق در آثار و شواهد بر جای مانده انسان و محیط زیست او گرد آوری، حفظ و بهره وری معنوی وایجاد ارتباط بین این آثار، بویژه به نمایش گذاران آنها به منظور بررسی و بهره وری معنوی است».
ب) تاریخچه موزه در جهان
مجموعه سازی برای انسان امری فطری است و ذوق و سلیقه در گرد آوری آن بی شک همواره همراه او بوده است.
در دوران نویسندگی، انسان مجموعه ایی از صدف، گوش ماهی، سنگریزه و استخوان جانوران را گرد آوری و از آن برای تزیینات استفاده می نمود.
درمراحل بعدی تمدن، این مجموعه ها بیانگر شیوه های اعتقادی و آیینی اقوام مختلف گردید.مجموعه تزئینی و تجملی ای که خصوصاً در قبرستانهای تمدنهای باستان بین النهرین و فلات ایران یافت شد اعتقاد به زندگی پس از مرگ را نشان داد.
در عهد باستان اشیاء گرانبها ونفیس که کاملاً جنبه نذری داشت برای بر آوردن نیازها در درون زیارتگاهها و معابد گرد آوری می شد.
در پایان سده چهارم و آغاز سده سوم پیش از میلاد مسیح، که مصر پایگاه فرهنگ و هنر یونان گردید، بطلمیوس اول از سرداران اسکندر مقدونی (321-283 ق.م ) به اعتلای فرهنگ و هنر یونان همت گماشت. بطلمیوس در کنار کاخ مسکونی خود در شهر اسکندریه جایی را با نام «موزه»- مشتمل بر یک دانشگاه بزرگ، کتابخانه، آزمایشگاه،رصد خانه و باغ گیاهان و جانوران تأسیس کرد، ولی پس از بطلمیوس این فکر دنبال نشد. و از این «موزه» فقط اشاره هایی در کتابها باقی مانده است.
افراد عادی یونان هر چند که خود اشیاء هنری گرانقیمت را جمع آوری نمی کردند، موقعیت دیدن آنها را داشتند؛ زیرا در پرستشگاههای یونان اشیاء نفیسی به جهت ارزش معنوی آنها گرد آوری می شد و مردمی که برای نیایش به این اماکن می رفتند از دیدن آنها بهره‌مند می شدند.
گر چه نباید بر روایت ایلیاد، حماسه معروف یونان، در یونان باستان نجبا واشراف مجموعه های خصوصی می کردند.

استفاده از آثار هنری در روم باستان:
سرداران رومی نخبه غنایمی را که طی جنگها به دست می آورند، در شهر روم در پارکها و حمامها و سایر اماکن عمومی به نمایش می گذارند و عامه مردم می توانستند از آنها دیدن کنند.
در قرن وسطی (500 تا 1450 ق.م) در غرب وشرق به علت فقدان نظام مالی و بانکی صحیح، ثروتمند بودن با مالکیت اشیاء گران قیمت وممتاز مترادف بود؛ زیرا ثروتمندان وصاحبان سرمایه ها با خرید و گرد آوری آثار هنری ونایاب نقدینه های خود را از خطرهای متعدد نجات می دادند.و مجموعه ها فقط درموقعیتهای استثنایی به تماشا گذاشته می شد.
در دوره رنسانس ( از قرن 14 تا 16 م) به سبب دگرگونیهای اساسی و تحولات فکری که در جوامع اروپایی پدید آمد، صاحبان مجموعه ها دیگر به مجموعه خود فقط به چشم سرمایه مالی نگاه نمی کردند، بلکه به ارزش هنری و فرهنگی آنها نیز پی بردند و بدین جهت مجموعه ها از مخفیگاهها در آمده،به درون تالار نمایش منتقل شدند. آنان با فزونی یافتن تعداد اشیاء مجموعه ها، از کارشناسان و افرادی که اطلاعاتی در زمینه های مختلف فرهنگی داشتند دعوت می کردند تا اشیاء را مطالعه کنند و مقالاتی درباره آنها بنویسند.
برای نمایش آثار هنری حجیم خود مانند: مجسمه و تابلوهای بزرگ نقاشی، اتاقهایی نورگیر با طول زیاد و عرض کم ساختند و آن را گالری نامیدند.
برخی از مجموعه داران نیز با الهام از «موزه» گالریهای خود را «موزه» نامیدند.
از آن پس واژه موزه در دوره رنسانس درباره مجموعه های هنری متداول گشت.
ج)نهادینه شدن موزه ها: گشوده شدن مجموعه های خصوص به روی مردم ( سده 17و 18 م) رنسانس و سپس انقلاب صنعتی در انگلستان و اروپا غربی ( 1750-1850 میلادی).
افکار جدید و تأثیرات اساسی ای در زمینه های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در غرب پدید آورد که در پی آن لزوم بهره مندی کلیه افراد جامعه از تمامی امتیازات ومزایای اجتماعی احساس شد.لذا در ایام مجموعه های خصوصی با نام «موزه» در اختیار عموم افراد جامعه قرار گرفت.
در سال 1683 میلادی. موزه آشمولین Ashmolean نخستین موزه ملی بر مبنای یک مجموعه خصوصی در شهر آکسفورد انگلستان گشایش یافت.
و...

 

فهرست مطالب :

فهرست

فصل اول

شناخت کلی تاریخچه موزه در جهان و ایران وانواع موزه ها

تعریف و تاریخچه پیدایش موزه

تاریخچه موزه در جهان

استفاده از آثار هنری در روم باستان

فصل دوم:

تاریخچه موزه در ایران( موزه همایونی، موزه ملی، ) موزه دانشکده افسری،........

موزه مردم شناسی، موزه های بقاع متبرکه، تأسیس موزه ایران باستان)

فصل سوم:

دانش موزه داری (تعریف و پیشینه)

هدفهای اصلی ایکوم

فصل چهارم:

ساختار و عملکرد موزه

فضای فیزیکی موزه

مراکز جنبی موزه

عملکرد موزه

فصل پنجم:

شناخت میراث و ارزشهای فرهنگی

(ساختار علمی ومجموعه موزه)

(مدیریت و راهبری مجموعه)

مؤثرترین روش تنظیم و بایگانی اشیاء و اموال موزه

فصل ششم:

مرمت و حفاظت آثار

برنامه های برون مرزی و درون مرزی

انتخاب زمان مناسب برای اجرای برنامه های آموزشی

تعیین چگونگی اجرای برنامه های آموزشی

وسایل کمک آموزشی در موزه ها

منابع

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد