عناوین آزمایشهای مطرح شده :
.1تعیین نقطه ذوب
.2تقطییر ساده و جزء به جزء
.3استخراج
.4نوبلور کردن
.5کروماتوگرافی
.6آنالیز کیفی
.7آبگیری از سیکلوهگزانول
.8جانشینی الکتروفیلی آروماتیکی
نقطه ذوب
§پیش زمینه و تئوری
§استفاده ها
§تکنیک های اندازه گیری و ابزار
§محدوده نقطه ذوب
§محدوده نقطه ذوب مواد شناخته شده مخلوط و مجهول
تئوری و زمینه
.aنقطه ذوب
§دمایی است که در آن تبدیل فاز بین جامد و مایع اطفاق می افتد.
§دمایی است که در آن بین کریستالهای منظم و جامد و حالت قرار گرفتن شانسی در مایع تعادل وجود دارد.
.bمحدوده نقطه ذوب
§اولین نقطه (دمای پایین ) دمایی است که اولین قطره مایع در بین کریستالها تشکیل میشود.
§نقطه دوم ( دمای بالا) دمایی است که کل توده جامد به مایه شفاف تبدیل میشود.
.cاستفاده
§شناسایی مواد
§اثبات خلوص ماده
نقطه ذوب خلوص ماده را از دو طریق نشان میدهد:
.1مواد خالص تر نقطه ذوب بالاتری دارند.
.2محدوده ذوب مواد خالص باریک تر است.
.3با افزایش ماده ناخالص B نقطه ذوب کاهش مییابد.
.4نقطه اوتکتیک محدودیت حلالیت B در A بنا براین کمترین نقطه ذوب مخلوط A/B را دارد
(توجه: دراوتکتیک نقطه ذوب تیز- محدوده ذوب نداریم).