دسته بندی | حسابداری |
بازدید ها | 14 |
فرمت فایل | docx |
حجم فایل | 165 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 60 |
جزئیات:
توضیحات: فصل دوم پژوهش کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع : انگلیسی و فارسی دارد (به شیوه APA)
فهرستـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
بخش اول – مبانی نظری تحقیق.. 15
2-1. مقدمه. 15
2-2. مفهوم کیفیت... 16
2-3. هزینه های کیفیت... 16
2-4. عوامل موثر بر هزینه های کیفیت... 16
2-5. انواع هزینههای کیفیت... 17
2-5-1. هزینه های پیشگیری... 19
2-5-2. هزینه های ارزیابی.. 19
2-5-3. هزینههای شکست... 19
2-5-3-1. هزینه های شکست داخلی.. 20
2-5-3-2. هزینه های شکست خارجی.. 20
2-6. مزایای هزینههای کیفیت... 20
2-7. موانع موجود در برنامهریزی کیفیت... 21
2-8. دلایل ناکامی سیستم هزینه یابی کیفیت... 21
2-9. مدل های تعیین هزینههای کیفیت... 24
2-9-1. مدل P-A-F.. 25
2-9-2. مدل هزینه فرصت یا هزینه پنهان.. 27
2-9-3. مدل هزینه فرایند. 28
2-9-4. مدلABC 28
2-10. روش های جمعآوری هزینههای کیفیت... 29
2-10-1. روش سنتی.. 29
2-10-2. روش مستند سازی عیب... 30
2-10-3. روش مراقبت از زمان صرف شده 30
2-10-4.روش ارزیابی.. 30
2-11. روش و مدل مورد استفاده در تحقیق حاضر.. 30
2-12. بخش دوم: پیشینه تحقیق.. 31
2-12-1. تحقیقات مرتبط انجام شده درخارج از کشور: 31
2-12-2. تحقیقات مرتبط انجام شده درایران: 32
2-13. خلاصه وجمع بندی... 35
بخش اول – مبانی نظری تحقیق
2-1. مقدمه
شرکت ها، کالاها و خدماتی را تولید و عرضه می کنند که مصرف کنندگان آن ها را می-خواهند و نیاز دارند در نتیجه آن ها برای کسب درآمد بیشتر، پیوسته می کوشند برای خواسته-های مشتریان خود اهمیت قائل شوند، با طراحی و تولید محصولات جدید نظریات آن ها را در ارتقای کیفیت محصولات اعمال نمایند و با توجه به قاعده مثلث بقـا (هزینه کمتر، زمان کارکرد بیشتر و کیفیت بالاتر) قادر خواهند بود ضمن تحصیل سودهای هنگفت، در میدان رقابت به فعالیت ادامه دهند. عواملی همچون رقابت و تغییرات فناوری مدیران را ناگزیر می کند که به تولید محصولات و عرضه خدمات با کیفیت بالا بپردازند، نیازهای مشتریان را به سرعت تامین کنند و شاید از همه مهم تر، این فعالیت ها را با حداقل هزینه ممکن انجام دهند. عدم توجه به اهمیت کیفیت باعث از دست دادن مشتریان، کاهش فروش و سود و سرانجام منجر به ورشکستگی شرکت خواهد شد. اگر چه ارتقای کیفیت خود هزینه بر است اما در مقابل آن افزایش رضایتمندی مشتریان، حفظ سهم بازار، رشد و توسعه شرکت و دوام و بقای آن وجود دارد (صالحی، 1390).
امروزه صنعت ما نیاز به وارد شدن به بازارهای جهانی، توسعه صادارات را به خوبی احساس میکند و از جمله عوامل عمده در این راستا سطح کیفیت محصولات میباشد که به عنوان یک شاخص رقابتی نه تنها در توسعه صادارات، بلکه در کاهش واردات نقش موثری دارد. به جرأت میتوان گفت که کیفیت یکی از مهمترین مسائل در تولید میباشد.
از این رو توجه به سیستمهای مدیریت کیفیت به منظور دستیابی به بازارهای داخلی و بینالمللی، بهبود کارائی، استانداردهای بالاتر، سیستمها و رویههای مناسب تر، انگیزه بهتر، افزایش رضایت مشتری و همچنین کاهش هزینهها و صرفه جویی بیشتر، ضروری میباشد.
2-2. مفهوم کیفیت
کیفیت در فرهنگ لغت به درجه یا رتبه عالی اشاره دارد. بدین جهت کیفیت یک معیار نسبی از خوب بودن است. تعریف کیفیت به عنوان خوب بودن بطور کلی به محتوای عملیاتی آن اشاره دارد اما تعریف عملیاتی آن عبارت است از " مطابق خواسته مشتری " و بطور عملیاتی یک محصول یا کالای کیفی چیزی است که مطابق انتظارات مشتری یا بیشتر از آن است. عملا کیفیت همان رضایتمندی مشتری است (هانسن و موون، 2005).
2-3. هزینه های کیفیت
تعاریف مختلفی از هزینههای کیفیت ارئه شده است، که از جمله آنها عبارتند از:
هزینه های کیفیت، مخارجی هستند که تولید کننده، مصرف کننده و یا جامعه از بابت کیفیت محصول یا خدمات متحمل می شوند (دیل وپلانک، 1995).
هزینه های کیفیت، هزینه هایی هستند که به دلیل پایین بودن کیفیت محصولات یا خدمات اجرا می شوند و هزینه های کیفیت در چهار گروه کلی طبقه بندی می شوند:
هزینه های پیشگیری، هزینه های ارزیابی، هزینه های رفع نقص داخلی، هزینه های رفع نقص خارجی )هانسن و موون، 2005).