فایل شاپ

فروش مقاله،تحقیقات و پروژه های دانشجویی،دانلود مقالات ترجمه شده،پاورپوینت

فایل شاپ

فروش مقاله،تحقیقات و پروژه های دانشجویی،دانلود مقالات ترجمه شده،پاورپوینت

گزارش کارآموزی بررسی آفات و بیماری گیاهان نگهداری فضای سبز

گزارش کارآموزی بررسی آفات و بیماری گیاهان نگهداری فضای سبز در 120 صفحه ورد قابل ویرایش
دسته بندی کشاورزی و زراعت
بازدید ها 1
فرمت فایل doc
حجم فایل 95 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 120
گزارش کارآموزی بررسی آفات و بیماری گیاهان نگهداری فضای سبز

فروشنده فایل

کد کاربری 6017
کاربر

گزارش کارآموزی بررسی آفات و بیماری گیاهان نگهداری فضای سبز در 120 صفحه ورد قابل ویرایش



مقدمه

در میان کرات منظومه شمسی کره ای وجود دارد که قدرت خداوند در قالب حیات آشکار نموده است یک کره ای خاکی بستر حیات را برای فراهم آورد و گیاهان سبز را برای ادامة زندگی در قلب خود رویانید . به انسان به عنوان موجودی متفکر مأوی بخشید پس از آغاز حیات از زمین شکل گرفت انسان‌های غارنشین بفکر ساختن خانه افتادند. آنان بار دیگر نیاز به سوی زمین دراز کردند و زمین نیز، به محبت آنها پاسخ داد و این چنین تمدن از دل زمین آغاز شد.

دیوارهای بلند و قطور «منع» و «مانع» شهرهای قدیم که کوچکتر از روستاهای امروز بودند فروریخت و درهای بزرگ و کوچک که باز شد و باز ماند و از اندیشه پدرانمان گذشت که:

به دنیایی بی در و دیوار و خانه های یکی شده و آدمهای بیگانه با مرز و در و دیوار می توان رسید.

اندیشه بی‌راهی نداشتند. پرچین های ساده و کوتاه و سبز و پرگل و گیاه و میوه، با مهربانی هرچه بیشتر و درست تر بگویم با شرمی لطیف و انسانی میان املاکشان خط انداخته بود تا اختلافی هرچند کوچک هم پیش نیاید.

سال و سالیانی گذشت، اما آن دیوار بزرگ گرد شهر را که تکه تکه کرده بودند تا مرزها از میان برود، به میان شهر کشیدند و بتدریج پرچین های پرگل و گیاه به دیوار، و باغهای پر درخت به خانه های چند طبقه بدل شد.

هنوز مادربزرگها و پدربزرگها داشتند از درختهای سیب و انار و گردو و گلدانهای شمعدانی کنار حوض های بزرگ می گفتند که نه از درخت نشانی ماند و نه از حوضها و شمعدانی ها.

با پیشرفت علوم پزشکی و آموزش بهداشت و نطفه کشتن بسیاری از بیماریها و به واپس راندن مرگ و افزودن بر فرصت های زندگی و رشد جمعیت نیازهای جدیدی پدید آمد و زمینها از گل و گیاه خالی شد.

و همه ماتم گرفتیم که پس از این باید در دنیایی سنگی و سیمانی و بیگانه با گل و گیاه زندگی کنیم.

اگر ماشین‌ها به جنگلها هجوم برده و طبیعت را با جاده و آسمان خراشهایش ویران کرده است و استخراج نفت و ساختن پالایشگاهها و ایجاد کارخانه ها بسیار و بارها کردن مقدار فراوانی سرب و سم و دودهای خفه کننده در فضای شهرها باید راهی برای آشتی کردن با طبیعت – طبیعتی که انسان بخش بزرگی از آنست و هرچه کرده به امید آسان کردن زندگی بوده نه ویران کردنش – یافت. ناچار است که از طبیعت استفاده کند اما تا نهایت ویرانیش نرود، چون دیگر چیزی برای سودآوری و سودبخشی نمی ماند.

این است که مهندسین طبیعت به یاری زمین آمدند و به جای گردو و بن های چنان عظیم که فرو افتاده است و آسمان خراش های عظیم تری که به آسمان سرکشیده، گل و گیاه را و فضای سبز را جانشین بخشهای ویران شده جنگلها و باغها کردند و به یاری آنان گلستانهای تکه تکه شده جمع آؤری شد و هر تکه در گلدان و گلدانهایی جای گرفت و به آپارتمانها برده شد تا چون همیشه گل و گیاه و انسان به هم برسند و در برابر سنگ و سیمان و آهن تنها نمانند و این نیاز انسان شهرنشین برای بازگرداندن طبیعت سبز به محیط زندگی است، آن طبیعت سبزی که بر اثر گسترش سطوح سخت و خشک شهرها و بزرگراهها و نفوذ تمدن در مناظر آن از میان رفته است.

من در پارک جمشیدیه از 28 تیرماه مشغول کار شدم و به دلیل علاقه زیاد تا 28 شهوریور ماه مشغول به کار بودم. در واقع بیشتر کار ما متمرکز به گلهای آپارتمانی، تکثیر گلها، مبارزه با آفات و بیماریهای آنها بود. و همچنین در پشت گلخانه زمین چمن و مبارزه با آفات آن و نحوة انتقال گلهای آپارتمانی را به سطح پارک و سرگل زنی – جعبه سازی – مبارزه با آفات و بیماریهای درختان گلابی – سیب را مورد بررسی قرار دادیم. امید است که با کمک شما استاد عزیز بتوانم مدارک خوبی ارائه دهم.



تاریخچه پارک:

احداث پارک جمشیدیه به همت سازمان و با کوشش مسئولین امر در سال 1356 انجام شد و در سال 1359 به علت نظامی شدن منطقه درب این پارک بسته شد.

این پارک باغی متعلق به جمشیدیه دولو بوده است که تصمیم بر آن داشت که در این باغ خانه سالمندان احداث نماید ولیکن توسط دفتر شهربانو (فرح پهلوی سابق) این باغ مصادره شد و دستور ساختن پارک صادر شد و طراحی این پارک نیز توسط مهندسین، حضرتی و برقه ای و عراقی انجام شد.

این پارک تحت پوشش شهرداری منطقه 1 و ناحیة 4 است و مساحت 2m69000 نوع خندق استفاده شده از اراضی پارک (خالصه خریداری، واگذاری، تفرج) که تصرفی است.

محل کارآموزی: پارک جمشیدیه تحت پوشش ناحیة 4 زمان بهره برداری 1359

- نحوه آبیاری پارک: به صورت بارانی – نهری

- وضعیت کفپوش خیابانهای پارک به صورت سنگفرش

- وضعیت روشنایی پارک: پروژکتور – پایه چراغn150 – تعداد شعله 120

- مساحت پارک 6900 2m - چمنکاری 200 2m

- گلکاری 2500 2m - معابر 2300 2m

- زمین بازی کودکان 70 2m - درختکاری 66200 2m

- مساحت استخر 650 2m - ساختمانهای‌اداری250 2m

- رستوران 7 2m - بوفه 9 2m

- نوع حفاظ: نرده ای فلزی - آبخوری 5 عدد سنگی

- سطل زباله 60 عدد سنگی - قفس پرنده دارد

- تلفن عمومی: یک ععدد جلوی درب شرق - تعداد درب: سه درب ماشین رو به شرق

(م- آزاده- 1370 اطلاعات چارت پارک) یک عدد درب کوچک

سرویس بهداشتی: سه دستگاه شیوة طراحی پارک: سنگی

مرکز ورزشی دارد نیمکت 20 عدد چوبی – 8 عدد آلاچیق

مراکز فروش فرهنگی شامل نگارستان، آمفی تأتر

نمایشگاه یا پارکینگ ندارد

گلخانه و تولیدات گیاهی دارد

سیستم پخش صوت دارد (م- آزاده- 1370 اطلاعات چارت پارک)

پارک جمشیدیه در محدودة شمال تهران واقع در خیابان شهید باهنر اتست مساحت آن حدود 2m6900 است و در سال 1356 احداث شد و در سال 1359 مورد بهره برداری قرار گرفت. قفس پرندگان و برکه و آلاچیق و خلوتگاه و دریاچه و بازی شطرنج قرار دارد. در غرب پارک رستوران و استخر و دفتر پارک و سرویس های عمومی قرار دارد. در شرق پارک آب نما، زمین بازی قائم کودکان – گلخانه – آبخوری سنگی می باشد – در جنوب پارک موتور برق، آب نما شوفاژخانه (3 دستگاه یکی مربوط به دفتر پارک و یکی مال رستوران و دیگری برای گلخانه است.

این پارک وسیع و زیبا از شمال به کوه ختم می شود و دارای آب و هوای بسیار خنک و تمیزی است مورد توجه عموم مردم خصوصاً ورزشکاران و هنردوستان می باشد.

موقعیت جغرافیایی:

از شمال به کوه کلکچال ختم شده، از سمت جنوب به منظریه ختم شده. از غرب به جاده کلکچال ختم شده از شرق به خ جمشیدیه

طرح و توسعه: شروع 1376 5000 2m

به طور کلی اثرات پارکها از جنبه های مختلف زیباسازی و تفریحی و بهداشتی و اثر مستقیم آنها در سلامتی جهانی، رفع خستگی روحی و جسمی غیرقابل انکار است پارکها و فضای سبز تنها وسیله کاهعش درجه حرارت و بهبود آب و هوا در شهرها به شمار می آیند و اهمیت پارکها در محیط شهری را می توان به شرح زیر خلاصه نمود:

1- پارکها به عنوان عنصر اساسی و مهم و شکل دهندة شهرها هستند

2- آب و هوای شهر خصوصاً (مناطق اطراف پارک) را بهبود می بخشد

3- پارکها بسیاری از نیازهای انسانی اعم از جسمی و روحی را که عامل شهرنشینی به طور گسترده ای آنرا محدود کرده است جبران می نماید

4- پارکها در سلامتی و بهداشتی محیط زیست نقش عمده ای را به عهده دارند

5- پارکها همراه با سایر مراکز خدماتی موجود در پارک، نظیر کتابخانه، زمین ورزشی و استخر و ... از مراکز تفریحگاهی، و عمومی مردم می باشند.

بنابراین از نظر اهمیت ویژه و نقش و ارزش پارکها در شهرها سازمان پارکها سعی نموده است خصوصیات و مشخصات پارکها شهرهای تهران (شناسنامه پارک) اصولاً برای عموم که از ذهن می گذرد معلوم باشند. برای جبران کمبودها و توسعه و حفاظت پارکها که نقش ویژه ای برای کشور ما ایران عزیز دارد باشد.

گردد.
مقدار بذر در واحد سطح

بطور کلی مقدار بذر بر حسب شرایط اقلیمی و نوع بذر چمن متفاوت می باشد چنانکه قوه نامیه بذر کم یا ناخالصی زیاد باشد میزان مصرف بذر در واحد سطح افزایش می یابد معمولاً بذرهای ریز به مقدار 15 تا 20 گرم در متر مربع (چمن آفریقایی) انواع بذرهای درست 30-50gr 0انواع چمن هلندی یا رنوی نطنزی) در متر مربع استفاده می شود اگر کشت در پائیز یا اواسط اسفند انجام گیرد مقدار بذر افزایش می یابد و برای انواع دانه ریز 20 گرم و انواع دانه درشت تا gr50 m2 توصیه شده است بدیهی است که مقادیر فو ق‌الذکر منحصراً مربوط به کشت از نقطه نظر تزئینی فضای بستر می باشد در حالی که اگر به منظور تهیه انواع واریته های مختلف بذر چمن کشت شود مقدار مصرف بذر خیلی کمتر از مقادیر ذکر شده است. (1998, Jack.Eingeys)

نگهداری چمن:

پس از اولین آبیاری بایستی به شرایط اقلیمی توجه خاص داشت. اگر هوا نسبتاً گرم باشد می توان حتی المقدور دوبار آبیاری را در هر روز تکرار نمود.

بطور کلی چمن به آبیاری منظم نیاز دارد. پس از چند روز که چمن ها سبز شدند و ارتفاع آن ها به 3 الی 4 Cm رسید بار دیگر غلطک سبکی روی آن می زنند تا ریشه جوان گیاه با خاک تماس پیدا کند و تولید ریشه های بیشتر نماید. پس از آنکه چمن به ارتفاع 5 تا 6 Cm رسید بایستی چمن را کوتاه نمود توصیه می شود در مرحلة اول چمن را با دست قیچی نمائید، زیرا ماشین چمن‌زن در این مرحله موجب کنده شدن ریشه ها تلف شدن مقدار زیادی از گیاه جوان می شود. اگر هوای ناحیه گرم باشد بایستی چمن های چیده شده را روی خود چمن باقی گذاشت تا گیاه جوان از تشعشع سوزان آفتاب حفظ شود.

در سال های اول باید حتماً گیاهان هرز را با دست کوتاه کنده و بیرون ریخت اگر در این مورد غفلت شود گیاهان وحشی خانواده گندمیان و سایر گیاهان هرز، بر چمن تسلط یافته و بکلی چمن از بین می رود. (1998 Jack.E.INGELS)

زیاد کوتاه کردن چمن موجب ضعف چمن خواهد شد همچنین توصیه می شود از آبیاری در ساعات گرم روز خودداری و هر بار به اندازة کافی به زمین آب داده شود.

غالباً به علل مختلف از قبیل: بد کاشتن بذر، هجوم پرندگان چمن مورچه و حیوانات در بعضی از قسمت های چمن کاری شده تنک سبز شده لازم است مجدداً عمل بذرکاری انجام گیرد که اصطلاحاً این عمل را لکه گیری می گویند معمولاً این کار پس از سبز شدن کامل چمن صورت می گیرد. و طرز عمل بدین صورت است که نقاطی که بذر خوب سبز نشده آن را کمی با شکستن و میخک و چنگال باغبانی خراش داده و بذر را به مقدار معین می باشند و روی آن پهن اسبی پوسیده پخش می کنند.

تهیه و تازه کردن چمن:

برای داشتن چمن مرغوب و مناسب علاوه بر دیگر عملیات نگهداری لازم همه ساله در اوائل بهار برای فعال شدن ریشه ها و بهتر جابجا شدن هوا در خاک در سطوح کم و محدود با لنچک زدن و در سطوح وسیع از وسائل مکانیکی استفاده نمود. برای تازه کردن چمن در اوائل بهار مقدار کمی خاک مخلوط با کود پوسیده دامی را در سطح چمن بوسیلة غربال پخش می نمایند.

کودپاشی:

یکی از مسائل مهم در حفظ و نگهداری چمن دادن کودهای شیمیایی می باشد. گیاه چمن مانند سایر گیاهان به بسیاری از مواد غذایی از مواد غذایی معدنی و آلی نیازمند است افزودن این مواد بر رشد و نمو چمن اثر فوق العاده دارد.

در یک چمن کاری وسیع تعیین مقدار و تاریخ کودپاشی از طریقه تجویز شیمیایی خاک بوطر دقیق و کامل مشخص می گردد.

در زمین بکر و کشت نشده به ازاء هر هزار متر مربع 40 تا 50 kg کود شیمیایی (15 درصد ازت، 15 درصد پتاس، 15 درصد فسفر) توصیه می شود. معمولاً به زمینی که کود حیوانی داده شده یا طبیعتاً زمین قویی و ابادی می باشد. این مقدار تا نصف تقلیل می یابد (برای هر هزار متر مربع 30Kg توصیه می شود).

مناسب ترین زمان کودپاشی در اوائل بهار هنگامی که بوته ها در حال رشد و فعالیت هستند و همچنین در اواخر تابستان یا اوائل پائیز انجام می گردد در مواردی دیده شده است که در برگهای چمن به رنگ تیره و دارای رشد کم می باشند مخصوصاً انتهای برگها تغییر رنگ یافته و متمایل به بنفش می شوند. در این هنگام لازم است به جای نیترات، آمونیوم به مقدار Kg10 فسفات آمونیوم برای هر m2100 به زمین داده شود و بلافاصله چم را آبیاری کند. (م – منوچهرخان – 1372)

آنچه که باید در کودپاشی دقیقاً مورد قرار گیرد مقدار کود لازم یکنواختی پخش در آن در سطح مورد نظر آبیاری کافی بلافاصله از پخش کود می باشد.

آبیاری چمن:

در احداث چمن، ابیاری مسئله ای اساسی و مورد توجه می باشد. میزان آب و فواصل دو آبیاری در فصلهای گرم و خشک بایستی دقیقاً مورد دقت قرار گیرد بطور کلی آب مورد نیاز چمن بستگی به عوامل متعددی از قبیل نوع خاک – میزان رطوبت هوا – میزان بارندگی – حرارت محیط – نوع چمن و غیره دارد. در خاکهای سبک و شنی چمن را زود باید آبیاری کرد در مناطق گرم توصیه می شود چمن را هنگامی که از شدت گرمای روز کاسته شده آبیاری نمائید. امروزه در سطوح وسیع چمن کاری آبیاری بارانی استفاده می شود.
علفهای هرز چمن بر دو نوع می باشند

1- گیاهان هرزی که 1 ساله بوده و اگر از دانه شدن آن ها جلوگیری شود از بین خواهند رفت. چیدن مکرر چمن ها از دانه بستن علفهای هرز مزبور جلوگیری می نماید.

2- نباتات هرز دائمی بر دو نوع می باشند: نباتاتی با ریشه های عمیق مانند گل قاصدک که حتماً باید با دست آن ها را کنده و یا به وسیلة مواد شیمیایی از بین برد. امروزه بطور کلی برای مبارزه با گیاهان هرز غیر از خانواده گندمیان از علف کش های انتخابی استفاده می شود ولی بطور کلی در سال اول کشت حتماً باید وجین چین ها با دست انجام گیرد. در سال های اخیر چند نوع علفکش انتخابی برای چمن به بازار آمده که از همه مؤثرتر و مطمئن تر 2-4D کلور فنوکسی استیک اسید می باشد. علف کش مزبور در اواسط بهار هنگامی که درجه حرارت ملایم است و در ضمن گیاهان هرز،

3- حداکثر رشد و نمو خود رسیده اند بکار برده می شوند. برای این منظور دو دفعه هر دفعه به فاصله دو الی سه هفته از هم و هر بار به میزان gr20 اسید 2-4D را در بیست لیتر آب حل کرده و با سمپاش روی یکصد متر مربع چمن می پاشند.

توضیح علفکش 2.4D

فنوکسی ها. این علفکش را البته هورمونی می نامند. اولین گروه علفکش های آلی هستند و بصورت جدی وارد بازار مصرف شدند اولین علفکش از این گروه 2.4D است که در سال 1944 به بازار عرضه شد. 2.4D علفکشی است سیستمیک که در گیاه شبیه اوکسین عمل می کند لذا مقدار بسیار کم آن رشد گیاه را افزایش می دهد اما زیاد آن تعادل رشد را بر هم زده تنفس را مختل و تولید اسید نوکلئیک را بر هم می زند. از این گروه «MCPA» نیز در ایران ثبت شده است و فقط مخلوط با 2.4.D مورد استفاده قرار می گرد. مصرف آنها بصورت پس رویشی است و برای کنترل علفهای هرز پهن برگ در غلات و ذرت و شکر توصیه می شود.

(2.4.dichlorophenoxy) acetic acid

علف های هرز چمن و مبارزه با آن ها:

این عمل از زمان تهیه زمین آغاز می شود. بدین معنی که در موقع تهیه زمین بایستی که ریشه گیاهان هرز را هنگان شخم یا بیل زدن یا سایر عملیات تهیه زمین به هر ترتیبی که ممکن است از خاک خارج نمود. پس از سبز شدن چن لازم است دو الی 3 مرتبه علفهای هرز چمن را وجین نمود. بطور کلی بذور علف های هرز و خودرو توسط آب. کودهای دامی و آلوده بودن بذر چمن در مزرعه انتشار می یابد و پس از مدت کوتاهی گاهی هم زمان با رشد بذور چمن موجب تخریب و نابودی چمن می شوند.

لازم است قبل از کاشت زمین مورد نظر را همانند زمینی که برای بذرکاری آماده می کنند تهیه کنند. برای آن که ریشه ها بتوانند در آغاز با خاک تماس بیشتری یافته و در خاک نفوذ نمایند یک لایه از سطح فوقانی را بوسیله شنکش یا هر وسیله دیگر نرم و آماده سازند سپس قطعات چمن را مطابق طرح نزئیناتی برروی خطوط مستقیم کنار یکدیگر قرار می دهند به گونه ای که در بین قطعات فاصله وجود نداشته باشد. قرار دادن قطعات یگونه ای باشد که ارتفاع آن در همه سطوح یکسان و از یک شیب مشخص و همین برخوردار باشند. برای این که قطعات کاملاً به هم چسبیده می توان به کمک لبه بیل آن ها را کمی فشار داده به هم نزدیک تر نمود. هنگامی که قسمتی از سطح زمین پوشیده از چمن نشد بایستی بوسیلة یک تخماق چوبی غلطک سبک کمی آن ها را کوبیده و توسط آب پاش ابیاری نمود. روز بعد پس از کاهش رطوبت مقداری خاک غربال شده و نرم روی چمن می پاشند تا اگر شکاف هایی وجود داشته باشد آن ها را پر نماید. گاهی ضروری است در فواصل خالی مقداری از بذر همان نوع چمن بطور دست پاش تا پس از رشد فاصله بین ان ها را پر نمایند. در زمین های شیب دار برای آن که چمن حرکت نکند معمولاً میخ های چوبی که در فواصل قطعات گذارده می شود از حرکت آن جلوگیری می نمایند. (طراحی باغ و اخداث فضای سبز – غزاله – روحانی – انتشاران فرهنگ جامع)

کاربرد تزئیناتی چمن:

اصولاً طرز تهیه نقشه دکوراسیون باغچه و باغ بحثی مفصل و در بخش های پیشین بدان اشاره شده است ولی نکتة اساسی ان است که قبل از اجرای عملیات چمن کاری مطابق نقشه راهروها و پیاده روهای داخل چمن مشخص و عملیات ساختمانی انجام می شود و سپس اقدام به چمن کاری می گردد ولی در مواردی مشاهده می شود که پس از احداث چمن وجود راهروها و یا خطوط ارتباطی خاصی در میان آن ضروری است. نخست بر آن که ابعاد معینی از چمن برداشته شود. قطعات سنگی یا چوبی و … برحسب طرح مورد نظر در محل خود روی چمن قرار دادن و توسط تیغه یا بیلی نازک اطراف آن قطعات را بریده و بعد چمن را بیرون آورده و تخته سنگ یا هر نوع مصالح دیگر را جایگزین آن می نمایند. برای استحکام بخشیدن به قطعات گاهی لازم است از سیمان یا مواد ساختمانی محکم در زیر قطعات ریخته و بعد عمل جایگزینی انجام می شود.

بایستی برای ایجاد یکنواختی و محکم کردن قطعات روی آن ها را با تخماق یا غلطک آرام کوبید تا شکل و طرح واقعی سنگ چینی مشخص و زیبا جلوه نماید.

در سطوحی که چمن همراه با حاشیه های گل کاری می باشد برای جلوگیری از تداخل و پیشروی چمن در سطوح گل کاری و بهم خوردن طرح تزئیناتی حد فاصل بین گلکاری و چمن از نوارهای رنگین لنیولیوم یا آجر و دیگر مصالح ساختمانی استفاده می شود. در هر حال چمن کاری تنها به منظور ایجاد فضای سبز یا فضائی برای بازی نیست بلکه بصورت قطعات و پلاتها یا اشکال خاص در تزئینات بکار می رود البته این به سلیقه طراح و اهداف آن بستگی دارد.

گاهی در سطوح وسیعی چمن کاری بر حسب خصوصیات طرح در قسمت هائی از چمن، باغچه های سنگی همراه با گیاهان تزئینی یاکوتاه و دائمی احداث نمایند. همچنین در سطوح وسیع با ایجاد تپه ها یا برجستگی هائی اشکال کوچکی از طبیعت سبز را پدید می آورند و روی آن ها بطور پراکنده تک بوته هائی غرس می کنند.
فارسی اصیل: ندارد

فارسی رایج: آرالیا

نام انگلیسی: False castor oil plant

گیاهی مقاوم به تغییرات درجه حرارت، متعلق به خانواده «آرالیاسه» برگها شبیه پاپیتال و پنجه ای با هفت بریدگی عمیق، همیشه سبز، با رنگ سبز روشن و براق، سریع الرشد و ارزان و نگهداری آن ساده است، در بعضی کتب، آن را به نام «فاتسیاژایونیکا» می شناسند، برگها نسبت به ماده براق کنندة شیمیای حساس هستند، در اواسط تابستان گلهای سفید به صورت خوشه ظاهر می گردند، احتیاج به نور بیشتری دارد.
نیازها

نور: اگرچه مکانهای پرنور را ترجیح می دهد ولی در نیم سایه و نیم آفتاب قابل نگهداری است.

دما: قابلیت تحمل زیادی دارد و در درجه حرارت صفر تا 21 درجه سانتیگراد به رشد خود ادامه می دهد.

آبیاری: خاک را در تابستان همیشه مرطوب نگهدارید در تابستان هفته ای 2 بار و در زمستان هفته ای یکبار به آبیاری احتیاج دارد.

رطوبت: در تابستان هر روز و در زمستان دوبار در هفته احتیاج به غبارپاشی دارد، گیاه شدیداً رطوبت دوست است.

تغذیه: با کودهای مایع یا جامد محلول در آب مخصوص گیاهان زینتی هر 14 روز یکبار گیاه را تغذیه مصنوعی نمایید.

خاک مناسب: خاک لیمونی بهترین خاک است.

تعویض گلدان: هر سال با شروع فصل رشد گلدان را فقط با یک اندازه بزرگتر تعویض نمایید، گیاه دوست دارد ریشه هایش نزدیک بهم باشد از گلدان خیلی بزرگ استفاده نکنید. چنانچه شاخه ها دراز و منحرف و فاصله برگها زیاد باشد پس از تعویض گلدان احتمال دارد انتهای شاخه ها بشکند، محل قطع شده را با گوگرد ضدعفونی کنید.

تمیز نمودن برگها: برگها باندازه کافی پهن هستند که بتوان با پارچه یا اسفنج مرطوب آنها را تمیز نمود، از مواد براق کننده شیمیائی استفاده نکنید: در صورت تمایل هر 6 هفته یکبار.

تکثیر: کاشت بذر و ریشه دار نمودن قلمه در بهار

آرالیا:

نام علمی: Aralia japanica

برگها در بعضی از واریته های آرالیا ابلق و دارای لکه های سفید کرمی در متن سبز است، واریته های ابلق نسبت به برگ سبزها رشد کمتری دارند.

ساقه دراز وضعیت و فلاصلة بین دو برگ زیاد است: هوا خیلی گرم است گیاه را به محل خنک تر و مملو از اکسیژن منتقل نمایید، غبارپاشی با آب ولرم و سبک فراموش نفرمایید.

گیاه خود را انداخته است: آبیاری زیاد از اندازه و خاک گلدان باتلاقی شده است، اجازه دهید سطح خاک بین دو آبیاری خشک شود سپس آبیاری کنید، ته گلدان با آب زیرگلدانی در تماس نباشد، زهکش را بازدید نمایید.

عوارض و درمان

برگهای جوان سیاه رنگند:

یخ زدگی عامل آن است و گیاه در هنگام شب پشت پردة پنجره و در تماس با شیشه بوده است برگهای صدمه دیده را حذف و گلدان را به محل گرمتری منتقل نمایید.

برگها رنگ پریده هستند:

کمبود مواد غذایی خاک عامل آن است، هر دو هفته یکبار طبق دستور گیاه را تغذیه مصنوعی نمایید.

لکه های سوخته روی برگها مشاهده می گردد:

علت آن غبارپاشی در آفتاب است، غبارپاشی را صبح زود یا عصر انجام دهید، اجازه ندهید نوک برگها با شیشة داغ در تماس باشند.

برگها به طرف پایین خم می شوند:

هوا گرم و خشک است، غبارپاشی هفته ای دو بار در زمستان و هر روز در تابستان را فراموش نفرمایید.

برگها سقوط می کنند:

گیاه خیلی تشنه است گلدان را بمدت 5 دقیقه درون تشت پر از آب قرار دهید، غبارپاشی روزانه در تابستان فراموش نکنید.

اگرچه تغذیة مصنوعی انجام شده ولی تعداد برگهای جوان خیلی کم است:

گلدان خیلی بزرگ است گیاه بجای تولید برگ به حجم ریشه های خود افزوده است، پس از دو سال گلدان جدید را فقط یک درجه بزرگتر انتخاب کنید.

برگها بدشکل و چسبناک حشرات سبزرنگی روی آنها به چشم می خورند:

هفته ای یکبار با سم حشره کش نفوذی طبق دستور سمپاشی نمایید تا علایم برطرف گردند.

برگها زردرنگ و سطح زیرین آنها پر از تار عنکبوت است:

عارضه مربوط به حمله کنه های قرمز ریز است، با سم کنه کش هر چهارده روز یکبار طبق دستور سمپاشی نمایید، غبار پاشی در کاهش آفت موثر است.

فارسی اصیل: دارزی (دار= درخت + زی=زیستن) اشاره به دارچسب بودن آن است.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد